Vabilo na zaključni dogodek projekta

Napisal-a Alenka Praper dne . Objavljeno v Brez kategorije

Vljudno vabljeni na odprtje razstave in predstavitev publikacije Na hribovski vasi Strojna: arhitekturna obnova in turistični razvoj, ki bo v soboto, 14. septembra 2013, ob 18. uri, v prostorih nekdanje osnovne šole na Strojni.

Z dogodkom zaključujemo švicarsko-slovenski projekt za oblikovanje strategije trajnostnega razvoja vasi Strojna. Na odprtju bodo med drugimi spregovorili župan Občine Ravne na Koroškem mag. Tomaž Rožen, direktor in dekan Fakultete za arhitekturo Univerze v Zuerichu prof. Stephan Maeder, predavatelj na Visoki šoli za uporabne vede Univerze v Zürichu mag. Peter Marty, direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem Miran Mlakar, predsednik Vaške skupnosti Strojna Zdravko Šapek, vodja projekta Primož Praper, arhitektka in predavateljica na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani izr. prof. Maruša Zorec, arhitekt in vodja centra za urbano krajino Fakultete za arhitekturo Univerze v Zürichu prof. Max Bosshard, arhitekt in predavatelj na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru Aleksander Ostan in vodja uredniškega odbora publikacije Franci Pečnik.

Razstava bo predstavila potek projekta in razvojne rešitve švicarskih in slovenskih arhitektov za Strojno na področju turizma, kmetijstva in arhitekture.